20 oktober 2017
20:25

Stureby SK

Referat: Sollentuna FK - Stureby SK

Riktigt stark start i första matchen med mål i första anfallet. Vi tog oss inledningsvis också fram ganska enkelt på bägge kanterna med ett snabbt och rejält passningsspel. Sollentuna var dock rejält taggade och klev in fysiskt i varje närkamp och kunde på det sättet äta sig in i matchen. Matchen utvecklade sig alltmer till en mittfältskamp och det kändes riktigt skönt när vi kunde sätta 2-0 en bit in i halvleken. Strax före paus var vi också riktigt nära att punktera matchen men det ville sig inte riktigt i det avgörande läget.

2-0 i paus kändes ändå stabilt även om vi inte var helt nöjda med spelet. Det märktes att vi inte har spelat på några veckor då bolltempot var stundtals lågt med våra mått mätt och vi inte gick segrande ur många närkamper. Andra halvlek blev en rejäl kamp där Sollentuna fick än mer energi via fysiskt spel. I mitten av halvleken kom också utdelningen till 1-2 när vi inte agerade tillräckligt resolut i eget straffområde. Kort innan slutet kom nästa kalldusch när vi stod rejält på hälarna på en hörna och kvitteringen kom rättvist.

Bara att ta med sig den eviga sanningen att motivation alltid slår klass och att vi behöver höja oss några snäpp för att ta oss långt i den här turneringen. Inget att gräva ner sig för dock - det här var starten på en förhoppningsvis lång matchhelg där planen är att växa in i det och växla upp efter ett längre matchuppehåll.

Nu ses vi taggade för två nya gruppmatcher imorgon kväll!